This recipe is in Norwegian after a request. English is found here.
Så jeg hadde lyst på noe kryddret mat, noe med masse smak, og jeg kom derfor opp med denne oppskriften. Dersom du ikke vil ha kylling, så kan du bruke tofu.
Ingredienser:
Masala yoghurt sause:
1 dl yoghurt naturell
1 ss sitron juice
1/2 ts karve/jera
1 ts kanel
1/2 ts pepper
1/2 ts malt ingefær
1 ts salt
1/2 ts karri ( Jeg brukte madras (hot) )
2 kylling fileer kuttet i biter
Tomato Sause:
1 tbsp ghee eller smør
1 hvitløks båt
1 ss purreløk (opphakket)
1 tomat (opphakket)
1 ts karve
2 ts garam masala
2 ts karri
1 ts salt
1 glass tomatpurré
1 ts opphakket chili (eller sambal oelek)
1 dl fløte( her er det mange forskjellige varianter å velge mellom, en som er bassert p
1 dl lunkent vann
1/2 eple, skrellet og skjært i ternigen
2 små eller 1 stor potet, skrellet og skjært i terninger
1. I en skål mix alle ingrediensene i “Masala Yoghurt Sausen”, og legg i kyllingen. La marinere i 30 minutt.
2. I en panne, varm opp ghee eller smør. Fres opp purreløk og hvitløk til det er gyllent. Ca 1 minutt. Legg i tomat, krydder, or de resterende ingrediensene. Kok opp, og la stå på medium varme i 10-15 minutt, eller til potetene og eple bitene er myke.
3. I mellom tiden, stek opp kyllingen med masala yoghurt sausen.
4. Når ferdig, bland sammen kylling masala yoghurt sausen med tomat sausen.
5. Server med ris eller brød. Jeg serverte med Chapati brød (et Indisk brød).
Kos dere med maten! Håper den smaker:)
This recipe is amazing, thak you so much for sharing it with us!!/Denne oppskriften var helt fantastisk!!! tusen takk for at du deler den med oss.
I’m so glad you liked it!/ Jeg er så glad du likte den! 🙂