alternativeeating

healthy eating my way (allergy friendly)

Indisk Chapati Brød

Dette er en enkel og rask måte å lage Indisk brød, kalt Chapati.  Dette brødet går utmerket med karri, eller andre hovedretter, men det går også ann og bruke som wrap. Valget er ditt.  Jeg hadde brødet med min Kylling Tikka Masala.

Denne oppskriften lager 4 brød

2 1/2 dl siktet spelt mel

1 ts salt

1 ss rapsolje

1 dl varmt vann (tømm ligg av gangen, du bruker kanskje mindre)

————————————–

1.I en bolle, ha i mel, og salt. Rør godt rundt, samtidig som du har i olje. Ha i vann, akkurat passe slike at deigen er myk, og ikke klissete. Kna deigen  på en melete overflate til den er  fast.

2.Del i 4 deler. Og rull hver del  til en ball, or la hvile i noen minutter.

3.Varm en stekepanne på medium varme, og ha i litt olje.

4. På en lett melet overflate, bruk en kjevle som du har tatt litt mel på. Kjevl ut deigen til den er som en tynn tortilla lefse.

5. Når stekepannen er varm og det “damper” fra den, ha i chapatien. Stek  til undersiden har brune flekker  (ca 30 sec), snu og stek på den andre siden.

6. Når min mor lager Indisk brød, har hun alltid kjøkkenduker, både under og oppå slik at brødene holder seg myke. Ikke la dem ligge udekket mens du steker resten.

Kos dere med maten! Håper den smaker!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: